Oppositionens boykot overskygger valg i Bahrain

Bahrain afvikler lørdag det første valg siden 2011, hvor et shiamuslimsk oprør blev slået ned af myndighederne. Oppositionen boykotter imidlertid valget i det lille kongedømme, og flere kritikere kalder valget en farce.

Den største oppositionsgruppe, al-Wefaq, advarede på aftenen før valghandlingen om, at kongedømmet ikke har formået at lempe på deres "monopol" af magten, og at det kan udløse en ny bølge af vold.

- Boykotten udspringer af folkets krav på demokratiske reformer, siger lederen af al-Wafaq, Sheikh Ali Salman.

Forud for valget har der været meldinger om sammenstød. Vidner beretter ifølge nyhedsbureauet AFP om kampe mellem unge demonstranter og sikkerhedsstyrker i shiitiske landsbyer uden for Bahrains hovedstad, Manama.

I landsbyen Diraz, der ligger omkring 13 kilometer vest for Manama, affyrede politiet fredag aften tåregas mod demonstranterne.

- Boykot, boykot, råbte demonstranterne.

Omkring 35.000 skal vælge, hvilke 40 politikere der skal sidde i parlamentet. De fleste af de 266 kandidater er sunnier.

Der har været blodige uroligheder i det lille kongedømme i den Persiske Golf siden begyndelsen af 2011, hvor oppositionsaktivister indledte et oprør mod styret.

Mange shiamuslimer i Bahrain klager over diskrimination på arbejdsmarkedet og boligmarkedet - en anklage som regeringen har afvist.

Styret er ledet af sunnimuslimer, mens flertallet af landets indbyggere er shiamuslimer.

Valgstederne åbnede klokken otte lokal tid, og de er åbne til klokken 20. (klokken 18 dansk tid, red). Der bliver samtidig holdt lokalvalg i den lille golfstat.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip