Oppositionsleder i Burundi er nu præsidentkandidat

Lederen af National Liberation Forces (FNL), Agathon Rwasa, i Burundi har lørdag registreret sig som officiel kandidat til næste måneds præsidentvalg.

Rwasa er den største modkandidat til den siddende præsident, Pierre Nkurunziza.

- Jeg sendte mine papirer ind for at overholde deadline for registrering, sagde Rwasa lørdag, og understregede samtidigt, at han med sin registrering ikke anerkender den siddende præsidents kandidatur til en tredje periode som Burundis præsident.

Siden den 26. april har der været blodige protester i Burundis hovedstad, Bujumbura, og der meldes indtil videre om 19 omkomne.

Urolighederne skyldes, at den siddende præsident stiller op til en tredje periode, men det mener oppositionen, er i strid med landets forfatning.

Tidligere på ugen fik Nkurunziza dog rettens ord for, at han gerne må stille op til en tredje periode, da han i sin første periode som præsident blev indsat af et midlertidigt parlament, og ikke blev valgt af folket.

Landets regering har beordret, at alle demonstrationer skal ophøre, og at alle barrikader skal fjernes indenfor 48 timer. Lørdag har der ingen protester været i hovedstaden, men demonstrationerne forventes at blive genoptaget søndag.

Det internationale samfund har kritiseret præsidenten for igen at stille op til præsidentvalget, men alle protester er blevet ignoreret, og fredag lod Nkurunziza sig registrere som kandidat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip