Oppositionsrapport: 220 russiske soldater dræbt i Ukraine

Skrevet af admin

12/05/2015

Mest læste i dag

Mindst 220 russiske soldater er blevet dræbt i kampe i det østlige Ukraine i det seneste års tid, viser en ny rapport fra russiske oppositionsaktivister.

Rapporten var det sidste projekt, som oppositionspolitikeren Boris Nemtsov nåede at sætte i gang, inden han blev skudt og dræbt på åben gade i den russiske hovedstad, Moskva, i februar.

Den Kreml-kritiske politiker brugte åbne kilder og interviews med de efterladte til at dokumentere en anden virkelighed end den, der præsenteres af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Putin har flere gange fastholdt, at ingen russiske soldater kæmper i Ukraine, og at de, der eventuelt måtte være der, er rejst dertil frivilligt.

Efter drabet på Nemtsov har en række medlemmer af hans liberale RPR-Parnas parti samt flere journalister, der støtter oppositionen, gjort den 65 sider lange rapport færdig.

Forfatterne vurderer, at Rusland har brugt 53 milliarder rubler (6,9 milliarder kroner) i løbet af de seneste 10 måneder på at støtte de russiske "frivillige" og lokale oprørere samt til at forsyne dem med våben.

Vesten beskylder ligeledes Rusland for at sende våben og soldater til de separatister, der kæmper mod ukrainske regeringsstyrker.

En talsmand for Kreml afviser at kommentere Nemtsov-rapporten og kan heller ikke sige, om præsident Putin vil læse den.

/ritzau/Reuters