Opråb fra Pytlick: Glem bronzeskuffelserne

Glem alt om fortidens skuffelser. Streg gamle resultater over. Lad os starte på en frisk uden spøgelser i skabet og lig i lasten.

Budskabet fra landstræner Jan Pytlick er klart dagen før kvindelandsholdets bronzekamp mod Polen ved håndbold-VM: Det skal ikke ligge det nye landshold til last, at de gamle altid tabte, når det gjaldt kampene om bronzemedaljer.

- Det her er et nyt hold. Det er første gang, de står i en bronzekamp. De skal have lov til at lave deres egen historie, siger Jan Pytlick.

Hvis man absolut vil finde negative statistikker, skal man ikke lede særligt længe. Eksempelvis har Jan Pytlick som træner tre gange været i bronzekampe ved VM og en gang ved EM, og han har tabt hver eneste gang.

Dertil kommer, at Danmark ikke har vundet en VM-medalje af nogen art siden 1997, og at en håndfuld af de nuværende spillere har været med til at tabe bronzekampe i både 2010 og 2011.

Sporene skræmmer altså, men på den anden side er der rigtig mange negative stimer, der kan blive brudt med en dansk sejr i morgen.

- Det ville være historisk. Vi er mange, der ikke har vundet noget, og det ville være kæmpestort at få en bronzemedalje. Det er en kæmpesucces, at vi er kommet så langt, og nu vil vi altså gerne have den bronze, siger Mette Gravholt.

Dagen før kampen mod Polen er der da heller ikke meget, der tyder på, at spillerne får svært ved at sætte sig op efter skuffelsen mod Brasilien.

Snarere handler det om at undgå at forkrampe, når det gælder, og fortidens forbandelser lurer i baghovederne.

- Det bliver italesat hele tiden, at vi ikke har vundet en VM-medalje længe. Der var en, der sagde, at vi ikke har vundet noget ved VM i 16 år, og så tænker man jo, at det alligevel er mange år, forklarer Jan Pytlick.

/ritzau/

 

Dagens Gossip