Oprørere i Irak skræmmer grænsevagter væk

Væbnede mænd har erobret grænseposten al-Waleed mellem Irak og Syrien, siger sikkerhedskilder i området.

Det skete, da et lille antal militante kom fra Iraks vestlige Anbar-provins og kørte i to biler mod grænseovergangen, hvor de begyndte at skyde i luften.

Oplysningerne kommer fra en kilde i militæret og en anden inden for toldvæsnet. De siger ikke noget om, hvem der nu kontrollerer posten.

En regeringskilde i Bagdad, Iraks hovedstad, beskylder de væbnede mænd for at være terrorister.

Al-Waleed ligger vest for byen Rutba, som den væbnede sunnimuslimske oprørsmilits Isil erobrede tidligere søndag sammen med to andre byer.

Al-Qaim, en anden grænseby 200 kilometer nordpå, blev erobret lørdag af Isil, der kæmper for et etablere en religiøs stat i et område, der dækker dele af Syrien og Irak.

Isil, Islamisk Stat i Irak og Levanten, har i de seneste uger været i offensiven i Irak og har erobret flere byer.

Og gruppen, der også kæmper i borgerkrigen i Syrien, er nu begyndt at bruge krigsbytte i netop den syriske borgerkrig, siger aktivistgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Militsfolk fra Isil skal have brugt amerikansk-producerede Humvee-køretøjer til at hjælpe med erobringen af byerne Eksar og Maalal i Aleppo-provinsen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip