Oprørsleder i Ukraine: Russiske våben på vej

150 militære køretøjer og 1200 mænd med fire måneders militærtræning i Rusland på cv'et skulle være på vej til Folkerepublikken Donetsks forsvar i det østlige Ukraine. Det siger den selvudråbte premierminister og oprørsleder Alexander Sakhartjenko lørdag ifølge BBC.

- Jeg vil gerne give jer nogle gode nyheder. I øjeblikket bevæger 150 militære køretøjer inklusiv 30 tanks sig igennem korridoren (fra Rusland), fortæller Sakhartjenko i en YouTube-video til sit parlament.

Han tilføjer, ifølge BBC, at der ud over køretøjer er 1200 mand med fire måneders russisk militærtræning på vej.

Rusland har dog afvist ukrainske anklager om, at militær hjælp til separatisterne skulle krydse grænsen.

Dette til trods for at vestlige journalister giver øjenvidneskildringer om russisk militærmateriel er set på vej mod og på den anden side grænsen. Disse rapporter bliver af russiske regeringskilder kaldt "fantasi".

Sakhartjenkos melding kommer dagen efter den ukrainske hær meddelte, at de havde ødelagt halvdelen af en militærkonvoj fra Rusland på ukrainsk jord. Militærkonvojen skulle have krydset grænsen natten til fredag.

Fredag mødte den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel sin russiske kollega, Sergeij Sjoygo. Her forsikrede den russiske forsvarsminister sin amerikanske modpart om, at der intet russisk militær personel er med den nødhjælpskonvoj, der holder ved grænsen. Det oplyser BBC.

Nødhjælpskonvojen er ifølge AFP endnu ikke blevet inspiceret af Røde Kors, der skal føre nødhjælpen ind i Ukraine og frem til de nødstedte. Ifølge en Røde Kors-talskvinde kan de ikke komme til at fragte nødhjælpen af sted, før Ukraine og Rusland er enige om forløbet.

Konflikten i Østukraine har siden april i år kostet over 2000 mennesker livet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip