Oprørsleder i Yemen fordømmer saudiarabiske luftangreb

Det saudiarabiske luftangreb på Houthi-bevægelsen i Yemen er "uberettiget", og alle støtter af de shiitiske oprørere skal gå til modangreb, siger gruppens leder Abdulmalik al-Houthi.

Det er den shiitiske milits' første reaktion på de angreb, som Saudi-Arabien har indledt natten til torsdag og som i løbet af dagen har fået støtte fra andre arabiske lande og flere Nato-medlemmer.

- Denne kriminelle aggression er helt uberettiget, siger den shiitiske leder i en tv-transmitteret tale, hvori han beskylder Saudi-Arabien for at være "ondskabens nabo".

Ledelsen i Houthi-bevægelsen, som sidste år angreb den yemenitiske hovedstad og i januar trængte regeringen og præsidenten fra magten, opfordrer alle sine støtter til at "konfrontere fjenden".

Bombefly fra Saudi-Arabien har i løbet af torsdagen bombet dele af hovedstaden Sanaa, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Egypten har meddelt, at landets militær sammen med saudiaraberne desuden vil stå i spidsen for en landoffensiv i Yemen.

Saudi-Arabien har dog samtidig sagt, at man ikke har i sinde at angribe på landjorden nu og her, men at soldaterne skal stå klar til en eventuel offensiv.

Houthierne støttes af styret i Iran, som også er shiitisk. Militsen beskylder Saudi-Arabien for at dræbe civile i et "hysterisk" angreb på Yemen. Angrebet tjener USA og Israel, lyder det fra Houthi-lederen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip