Opsang fra blogger: Løbere er nogle skovsvin

- Det her er et billede af noget, der er langt ude. Det er et billede af 48 emballager til energi-gels, som nogle løbere ynder at bruge, når de skal løbe lidt længere distancer. Det er et billede af 48 emballager, som jeg samlede op på min løbetur på Kalvebod Fælled i dag.

Sådan skriver Helle Høstrup fra Amager i et indlæg på sin blog, Helles Blog.

Blogindlægget har de sidste par dage været en tur rundt på internettet, hvor den kvindelige blogger bakkes op af andre, der ligesom Helle Høstrup mener, det er ‘for klamt’, at løbere i Danmark er sådan nogle ‘løbegrise’.

Den energi-gel, som bloggeren har samlet emballage til på sin løbetur i skoven, er en form for sukker i geléform. Løberne rykker spidsen af den, og smider den tilsyneladende fra sig efter at have indtaget sukkermassen.

- I dag samlede jeg op. Jeg løb to timer med jeres klamme genbrugsspyt sejlende rundt i min ene hånd. Over the top på klammometeret, siger jeg bare. Men da jeg havde bestemt at samle de første op, måtte jeg jo fortsætte. Så kunne jeg ikke bare løbe forbi de næste, skriver Helle Høstrup i sit blogindlæg, direkte henvendt til de pågældende skovløbere. 

Her medgiver hun også, at nogle af emballagerne kan være blevet tabt.

- Men ikke 48. Og ikke hver uge. Et par steder lå de på en måde, der fik mig til at forestille mig en fælles pause, hvor 2-3 løbemakkere synkronsuttede sukker i sig. Og smed hylstrene og løb videre, skriver Helle Høstrup.

Hun slutter af med at appellere til motionisternes kærlighed til naturen og bede dem tænke over, at skrald i det omfang vil lægge pres på Amagers natur, så den ‘igen kommer til at leve op til sit kælenavn, Lorteøen’.

 

Dagens Gossip