Opsigtvækkende melding fra ECB: "Grexit" er en reel risiko

Nu kalder også Den Europæiske Centralbank (ECB) det et realistisk scenarie, at Grækenland skal forlade eurosamarbejdet - et såkaldt "Grexit".

Det har ECB, der er en af Grækenlands kreditorer, hidtil ikke sagt så direkte, som centralbankens hovedbestyrelsesmedlem Benoit Coeure gør det i et interview i den franske avis Les Echos.

Han understreger dog, at hverken ECB eller EU og Den Internationale Valutafond (IMF) ønsker, at grækerne vinker farvel til euroen.

- Et græsk exit fra eurozonen - indtil nu et teoretisk problem - kan desværre ikke udelukkes længere, siger Coeure til den franske finansavis.

Den nuværende græske støtteordning udløber tirsdag, og samme dag skal landet tilbagebetale et milliardlån til IMF. Det er tvivlsomt, om der er penge i kassen til det.

Den græske regering har besluttet at sende et forslag fra kreditorerne til folkeafstemning søndag, og regeringen anbefaler folket at stemme nej til de reformer, som kræves til gengæld for ny økonomisk hjælp.

Bliver det et ja, så tror Coeure, at eurolandene vil finde en måde at redde den græske økonomi.

Men bliver det et nej, så "vil det være meget svært at genoptage en politisk dialog", siger han til Les Echos.

ECB-bossen advarer samtidig mod konsekvenserne af et nej og et muligt euroexit.

- Hvis grækerne forlader euroen, vil nedskæringerne blive endnu værre. Landet vil ikke kunne drage nytte af eurozonens solidaritet, der har givet ekstra tid til at indføre de nødvendige justeringer, siger Coeure.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip