Optimistisk Magnussen ærgrer sig over startplacering

Racerkøreren Kevin Magnussen fik aldrig udnyttet farten i sin Renault i kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix.

Regnvejr, uheld og fire røde flag betød, at den 23-årige dansker stort set hver gang blev afbrudt, når han var i gang med at sætte en hurtig tid på Hungaroring. Han må derfor starte helt nede som nummer 19 i Budapest.

- Det er ærgerligt. Det så ud til, at det skulle være vores bedste kvalifikation i den her sæson, siger Magnussen til 3+.

- Det er surt og uheldigt, at vi ikke fik noget ud af det.

Holdkammeraten Jolyon Palmer starter som nummer 17 i søndagens grandprix.

Gang på gang blev første del af kvalifikationen, den såkaldte Q1, afbrudt, fordi flere af konkurrenterne kørte galt og bragede ind i barrieren.

Kevin Magnussen fortæller, at Renault-bilerne ofte kom til at holde langt tilbage i køen, når samtlige biler var på vej ud af pitten. Dermed mistede Renault-kørerne endnu mere tid på banen.

- Det var ærgerligt, når nu det så ud som om, at det her var vores stærkeste weekend.

- Det er ikke, fordi vi tøver inde i garagen. Der er nogle procedurer, man skal igennem. Dæk der skal køres igennem og sættes på. Der er beslutninger i forhold til valg af dæk.

- Vi skal prøve at finde ud af, hvordan vi kan være hurtigere i fremtiden, hvis vi havner i en lignende situation, siger danskeren.

Med fem minutter tilbage af Q1 kørte Kevin Magnussen ud af pitten efter endnu et rødt flag. Det lignede umiddelbart en fejl, at Magnussen kørte ud med regnvejrsdæk, da banen på det tidspunkt var tørret op.

Danskeren kørte da også straks i pitten igen og kom ud på de hurtigere intermediate-dæk.

Uheldigvis for Magnussen kørte Rio Haryanto (Manor) galt, og resten af Q1 blev afblæst.

- Jeg ville køre ud på full wets (dæk, red.), tjekke banen, og køre ind i pitten igen og skifte til intermediate.

- Banen ville være bedst på sidste omgang, og jeg mente ikke, at der var grund til at køre rundt på banen på de dæk (intermediate, red.).

- Det var uheldigt, at der kom rødt flag igen.

- Det var en chance, man tog, og man kunne også have kørt på intermediate fra start og have haft en bedre chance for at sætte en tid, men i den her situation ville det ikke have gjort nogen forskel, forklarer Kevin Magnussen.

Han fortæller, at dækbeslutningen blev truffet i fællesskab med Renault-teamet.

Trods den kaotiske kvalifikation er Kevin Magnussen optimist, når han kigger fremad mod søndagens grandprix.

- Jeg er optimistisk, fordi det har set godt ud. Bilen har været meget bedre i den her weekend i forhold til tidligere på sæsonen.

- Vi har altid en forudsigelse før hver kvalifikation, hvis vi gør det optimalt. Det plejer at være lidt pessimistisk omkring 16 og 17. Den her gang sagde vi, at vi ville være 12 og 13.

- Det havde set rigtig godt ud, og det giver også mere grund til at være optimistisk til i morgen.

- Jeg har fået en masse gode starter i træningerne, og det gør, at jeg er mere optimistisk, siger han.

Søndagens grandprix i Ungarn begynder klokken 14. Nico Rosberg (Mercedes) indleder fra forreste startposition.

/ritzau/

 

Dagens Gossip