Optimistisk Pytlick: Vi skal have medalje ved EM

Optimismen blomstrer på kvindelandsholdet knap to uger før åbningskampen ved håndbold-EM i Ungarn og Kroatien.

Troen på egne evner er så stor, at landstræner Jan Pytlick for første gang i adskillige år tør gå målrettet efter en placering mellem Europas tre bedste nationer.

- Ambitionen er at vinde en medalje. Det vil sige, at vi skal kunne blande os med de allerbedste. Det, tror jeg, er realistisk. Vi vandt bronze til VM sidste år, og vi har et hold, der bare har løftet sig, siger landstræneren.

Kvindelandsholdet er i disse dage samlet i Vejle for at forberede sig til Golden League-stævnet i Norge, der kommer til at fungere som generalprøve til EM.

Her skal Danmark op imod Frankrig, Serbien og værtsnationen og skal her forsøge at fortsætte de fine takter fra stævnet på hjemmebane i oktober.

- Det viste, at vi er godt på vej. Vi lægger små lag på hele tiden, men der er selvfølgelig masser af ting, der skal arbejdes med.

- Det bliver en stor udfordring for os, og det gør det for alle hold, der møder frem til det mesterskab, for der er virkelig mange, der byder sig til i kampen om topplaceringerne, siger Jan Pytlick.

Danmark er ved EM i pulje med Ukraine, Rumænien og Norge, hvor de tre bedste går videre til mellemrunden.

Her venter stærke modstandere som Ungarn, Spanien, Rusland eller Polen.

- Jeg placerer Ukraine lidt på sidelinjen, selv om jeg har dyb respekt for ukrainsk håndbold. Men alle de andre kampe bliver fifty-fifty-kampe.

- Derfor er det selvfølgelig en stor målsætning at melde ud, at man går efter medalje. Men det tror jeg, at vi er klar til, siger Jan Pytlick.

Danmark indleder EM 7. december med en kamp mod Ukraine. Allerede på torsdag venter den første kamp i Golden League mod Norge.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip