Optimistisk Sky: Vi har fundet vores nye mand

5. etape af Tour de France blev et mareridt for Team Sky, der måtte se holdets kaptajn og den forsvarende mester, Chris Froome, udgå efter flere styrt.

Men nu har holdet indstillet sig på de nye præmisser og har fundet en ny kaptajn i australieren Richie Porte, der skal køre efter den bedst mulige placering i klassementet.

- Vi er klar igen. Vi har en ny mand, vi vil køre frem i klassementet. Han kørte rigtigt godt i går (onsdag). Vi tror, det er realistisk med top-fem, siger Sky-holdets tekniske chef, Carsten Jeppesen.

Richie Porte sluttede som nummer 20 på 5. etape 2 minutter og 11 sekunder efter vinderen. Samlet er han 1.54 minutter fra førertrøjen.

Allerede inden etapen var Sky bevidst om at holde Porte til, i tilfælde af at Chris Froome måtte opgive.

- Da vi startede etapen i går, spillede vi måske på to heste, for vi vidste ikke, hvor Froome stod. Det tror jeg, alle hold ville have gjort, siger Carsten Jeppesen.

Chris Froome styrtede dog to gange på etapen, og 70 kilometer før målstregen opgav briten at fortsætte.

- Vi troede, Chris Froome kunne komme igennem, men han havde mere ondt i hånden, end vi havde regnet med, og han kunne ikke bremse rigtigt.

- På et tidspunkt, da han skulle over en forhindring, styrtede han, fordi han ikke kunne trække styret hen over. Så ramte han den og styrtede, siger Jeppesen.

Han forudser nu en åben kamp om bære den gule trøje til Paris, efter Froome er ude. Vincenzo Nibali (Astana) fører løbet, mens en anden stor forhåndsfavorit Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) på den samlede 19. plads er 2 minutter og 37 sekunder efter Nibali.

- Det ser ud til at blive en Tour, der kan gå alle veje. Nibali fik en masse tid i går, og det kan blive rigtig godt for cykelløbet. Nu skal nogen angribe ham, siger Sky-holdets danske chef.

/ritzau/

 

Dagens Gossip