Optur: Vestas-aktien stiger voldsomt efter regnskab

En række investorer havde mandag travlt med at skille sig af med Vestas-aktien inden dagens regnskab, men tirsdag var billedet lige omvendt.

Efter at Vestas leverede et rekordregnskab for 2015 er der rift om aktien, der steg mere end 8 procent i løbet af de første 10 minutters handel.

Dermed var gårsdagens kurssmæk på 9,6 procent næsten udlignet.

Vestas har i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet meldt ud, at man forventer en omsætning på mindst 9 milliarder kroner i 2016.

Omvendt fik regnskabet fra Pandora tommelfingeren nedad, og smykkeproducentens aktie faldt med 5,4 procent i samme tidsrum.

Det på trods af en omsætningsvækst på 40 procent og udsigten til at udbygge smykkeproducentens butiksnetværk og salgskanaler endnu mere i år.

Men Pandora har samtidig også meldt ud, at man ikke kan matche de seneste tre års omsætningsvækst på mindst 30 procent, og det får formentlig nogle investorer til at sælge ud af beholdningen.

Efter nattens kursfald på de asiatiske markeder var det ventet, at C20 Cap-indekset skulle have endnu et hak nedad i dag, men takket være Vestas' himmelflugt ligger de danske eliteaktier samlet set i grønt.

C20 Cap-indekset ligger omkring 906, svarende til en stigning på 0,2 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip