Ordblinde ønsker minimumsgrænse for hjælp i skolen

Skrevet af admin

02/03/2016

Dagens topnyheder

Der skal være en grænse for, hvor lidt støtteundervisning kommunerne må tilbyde ordblinde elever.

Sådan lyder meldingen fra Ordblinde/Dysleksiforeningen i Danmark, der onsdag mødes med undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) om et nyt ordblindeudspil.

- Vi vil gerne have en mindste grænse for, hvor lidt undervisning kommunerne må tilbyde ordblinde elever. Faktisk er der ikke nogen nedre grænse. De kan helt lade være med at give støtteundervisning, siger Erik K. Rasmussen, formand for Ordblindeforeningen i Danmark.

Foreningens mål med dagens møde med ministeren er at skabe mere ensartethed for ordblindeundervisningen over hele landet.

I dag er det op til skolelederen på den enkelte skole at fastlægge, hvor meget støtte de ordblinde elever skal have.

I nogle kommuner er skolerne rigtig gode til at lave planer for, hvordan den ordblinde elev skal hjælpes. Mens andre kommuner halter lidt bagefter, mener Erik K. Rasmussen.

Det bekymrer forældrene til de ordblinde børn.

- Forældrene er meget nervøse for, om den ordblinde elev kan få 02 i dansk, hvilket kan være en vanskelig opgave, hvis ikke skolen stiller de nødvendige ressourcer til rådighed.

- Hvis eleven ikke får 02, får eleven heller ikke en håndværkeruddannelse, siger han.

At være ordblind betyder, at man har svært ved at lære at læse og skrive. Som ordblind er det svært at omsætte ord til lyd, og ordblindhed kategoriseres som en indlæringsvanskelighed.

I en dansk undersøgelse svarede syv procent af den danske befolkning, at de opfattede sig selv som ordblinde.

/ritzau/