Ordfører: SF og EL er for tidligt ude med bro-kritik

Rettidig omhu.

Det kunne være overskriften på den aftale om en ny forbindelse over Limfjorden, som regeringen og de borgerlige partier onsdag indgik. I hvert fald hvis man spørger Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn.

Da transportminister Magnus Heunicke (S) ikke vil stille op til interview om Limfjordsforbindelsen, har Rasmus Prehn fået opgaven fået opgaven med at svare på Enhedslisten og SF's kritik af, at den kommende bro til mere end seks milliarder kroner er både overflødig og ødelæggende for naturen.

Rasmus Prehn mener, at SF og Enhedslisten skyder over målet med deres kritik:

- Det ærgerlige ved kritikken er, at broen som sådan ikke er en del af aftalen. Det, vi har aftalt, er, at når man engang på et tidspunkt skal lave broen, så er det denne linjeføring, man skal bruge. Så man er tidligt ude med kritikken, må man sige, siger Rasmus Prehn.

Han henviser til, at regeringen og de blå partier endnu ikke har afsat penge til selve byggeriet. Indtil videre er der kun aftalt en linjeføring og afsat 43,1 millioner kroner til at betale for ejendomme, som ligger i vejen for den kommende bro.

- Der er en masse borgere, som er kommet i klemme, fordi de ikke kan få deres ejendom forhåndseksproprieret. Hvis de ligger i skilsmisse eller har fået nyt job, kan de ikke få solgt deres hus, fordi det har tabt værdi.

- Også kommunerne og regionen har brug for at vide, hvor linjeføringen vil gå, så de kan planlægge. Det ligger vi os fast på nu, siger Rasmus Prehn og tilføjer:

- At puste sig op til en hel masse kritik af en bro, der er for dyr og en bro, der ikke er nødvendig, når vi ikke har noget tidsestimat for, hvornår den skal anlægges, det giver ikke så vanvittig meget mening, siger Rasmus Prehn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip