Organisation: Tabte tipsmidler rammer os på lang sigt

En million til eller fra i tipsmidler er ikke nogen kæmpestor katastrofe for paraplyorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

I stedet bekymrer det, hvad de faldende støttekroner kan have af konsekvenser på lang sigt, siger Signe Bo, formand for DUF, der deler penge ud til blandt andre spejdere og politiske og humanitære ungdomsorganisationer.

- Hvad, der præcis kommer til at ske ved en manglende million, er svært at sige. Vi kan i stedet konstatere, at vi har nogle modtagende organisationer, som kigger på, hvad de fik sidste år og lægger deres budgetter efter det, siger formanden.

Bevillingen i 2013 er på 1,781 milliarder kroner, viser en opgørelse af ugebrevet A4. Det er et fald på 13 millioner kroner i forhold til året før - heraf mister DUF en million.

Når DUF senere på året skal fordele tipsmidler til de frivillige organisationer, bliver det derfor med en skuffende besked til flere af medlemmerne.

- Fordi de får færre penge, vil der formentlig være nogle af dem, som ikke vil kunne lave de ting, de ellers havde tænkt sig, siger Signe Bo.

Formanden nævner, at de færre tipsmidler kan ende med at betyde færre aktiviteter hos spejderne, de politiske ungdomsorganisationer eller de humanitære organisationer, som DUF repræsenterer.

- Men det er på den lange bane, at vi mest frygter konsekvenserne. Hvis det her fortsætter, så vil det betyde færre aktiviteter og færre unge mennesker, som kan få oplevelser, advarer hun.

Faldet i støttepenge fra tipsspillet kommer af en ændring af spilloven, som trådte i kraft i 2012, som først rigtigt kan mærkes nu.

Det har fået flere foreninger til at råbe vagt i gevær over for politikerne, så der kan kigges på mulige ændringer af spilleloven.

- Det, vi kalder på lige nu, er, at man tager det alvorligt, fordi det her kan ende med at udhule vores finansieringer, siger Signe Bo.

- Der skal også kigges på, hvad der kan laves af modeller, og hvordan vi bedst kan imødekomme det her, uddyber hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip