Oscarvinder bader i toiletvand

Hæld iskoldt vand ud over dig selv eller doner mindst 550 kroner til en organisation for skleroseramte. Sådan lyder kædebrevs-udfordringen "ALS Ice Bucket Challenge", der de sidste måneder har turneret rundt mellem kendisser.

Men hvor det fra starten har været mere reglen end undtagelsen, at de nominerede stjerner har valgt både at tage imod isvandet og donere penge, har skuespiller Matt Damon alligevel formået at skille sig ud fra mængden.

Mandag lagde "Good Will Hunting"-spilleren nemlig en video på YouTube, hvor han overhælder sig selv med iskoldt vand. Men vandet er, forklarer han, taget direkte fra toilettet.

Den Oscar-belønnede skuespiller er nemlig selv medstifter af nonprofit-organisationen Water.org, der har til formål at sørge for rent drikkevand til udviklingslande.

En sag, som Matt Damon håber at have bragt ekstra fokus på ved netop at bruge toiletvand til isvands-udfordringen og derved undgå at spilde dyrebart drikkevand.

Matt Damon giver dog i videoen sin kone ret i, at bad i toiletvand er en smule ulækkert. Men tilføjer samtidig:

- Husk på, at vandet i vores toiletter i Vesten faktisk er renere end det vand, som langt de fleste mennesker i udviklingslande har adgang til.

Se Matt Damon hælde toiletvand ud over sig selv her: http://www.youtube.com/watch?v=DlGhuud-s4w

Newspaq

 

Dagens Gossip