OSCE: Dansker blandt forsvundne observatører i Donetsk

En dansker er blandt fire civile observatører i den ukrainske by Donetsk, som Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) har mistet kontakten til, bekræfter organisationen over for Ritzau.

- Han er en del af den tilsynsgruppe, som overvåger situationen i området og rapporterer tilbage til OSCE, men jeg kan ikke oplyse hans navn, for vi vil ikke sætte ham og hans kolleger i yderligere fare, siger OSCE's talskvinde Natacha Rajakovic til Ritzau.

De tre andre forsvundne observatører er fra Tyrkiet, Schweiz og Estland.

De fire observatører var på en rutine-patrulje øst for Donetsk, da OSCE mandag aften mistede forbindelsen til holdet.

- I går eftermiddags blev de standet ved et checkpoint i Donetsk-regionen, og i de første 40 minutter efter, de blev standset, var vi i kontakt med dem via sms'er. Men derefter hørte vi ikke fra dem, og vi har ikke været i kontakt med dem siden, siger Natacha Rajakovic.

Hun oplyser, at man arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der er sket med de fire observatører.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at finde ud af, hvor de er, og hvad der er sket - selvfølgelig for at få dem på fri fod så hurtigt som muligt, siger hun.

Donetsk har det seneste døgn været plaget af voldsomme kampe mellem det ukrainske militær og prorussiske separatister. Mindst 40 mennesker har ifølge Donetsks borgmester mistet livet under sammenstødene, efter at separatister havde indtaget byens lufthavn natten til mandag.

Militæret sagde tidligere tirsdag, at det igen kontrollerer lufthavnen, der dog stadig er lukket.

/ritzau/

 

Dagens Gossip