OSCE-gruppe har begrænset adgang til flyvrag

Prorussiske oprørere har givet OSCE-observatører tilladelse til at se et område ved det nedstyrtningssted, som er fyldt med vragdele fra Malaysia Airlines Flight MH17.

Blandt andet har de kunnet se det nedstyrtede passagerflys motor i området i det østlige Ukraine tæt på grænsen til Rusland.

Observatørerne har også tilladelse til at tale med lokale om flykatastrofen, siger øjenvidner til nyhedsbureauet Reuters.

Tilladelsen blev givet efter, at væbnede oprørere blokerede for OSCE-observatørerne, der forsøgte at nærme sig flyvraget dér, hvor det styrtede ned torsdag efter at være blevet ramt af et missil.

En repræsentant for de prorussiske oprørere sagde, at de ville blive informeret om resultaterne af oprørernes egne undersøgelser.

Ukraines regering og separatisterne i den østlige del af landet er endnu ikke nået til enighed om at oprette en 20 kilometer stor sikkerhedszone omkring ulykkesstedet.

De prorussiske oprørere, som kæmper mod ukrainsk militær i det østlige Ukraine, har tidligere lovet at hjælpe internationale eksperter med efterforskningen.

En oprørsleder appellerer til Rusland om at hjælpe, da situationen bliver stadigt mere forværret ved flyvraget. Han beskylder den ukrainske regering i at hindre eksperter i at nå frem og for at lade lig ligge og rådne i varmen.

Aleksandr Borodaj, som er premierminister i den selvudråbte Folkerepublikken Donetsk, siger, at oprørerne ikke har rørt stedet, hvor flyet styrtede ned, men at de mange spredte lige i området vækker bekymring.

- Der er en bedstemor, som oplevede, at et lig faldt ned lige ved hendes seng. Hun beder os venligst om at flytte den dræbte, men vi må ikke røre stedet, siger han og tilføjer:

- Ligene af uskyldige mennesker ligger i heden. Vi forbeholder os ret til at fjerne ligene, hvis forsinkelserne fortsætter.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip