OSCE sender 700 observatører til Ukraine

Næsten 700 observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) skal overvåge det ukrainske parlamentsvalg, der finder sted den 26. oktober.

Det oplyser OSCE fredag i forbindelse med, at organisationen har åbnet et valgobservatør-kontor i Ukraines hovedstad, Kijev.

- Missionen vil overvåge hele valgprocessen i overensstemmelse med OSCE's forpligtelser og andre internationale standarder for demokratiske valg såvel som national lovgivning, siger OSCE i en udtalelse.

Det forventes, at partiet Folkets Front, der er dannet af Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, og præsident Petro Porosjenkos parti, Petro Porosjenkos blok, skal danne grundlaget for det parlamentariske flertal efter valget.

Det prorussiske Regionernes Parti, der styrede Ukraine under tidligere præsident Viktor Janukovitj, der blev afsat i februar, har på forhånd sagt, at det vil boykotte valget.

Ifølge FN er mere end 3000 mennesker blevet dræbt under kampe mellem ukrainske regeringsstyrker og prorussiske separatister, siden volden i det østlige Ukraine eskalerede i april.

For to uger siden indgik parterne våbenhvile, men selv om våbenhvilen tilsyneladende holder, har der alligevel været meldinger om flere tilløb til åbne kamphandlinger.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip