OSCE sender 700 observatører til Ukraine

Næsten 700 observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) skal overvåge det ukrainske parlamentsvalg, der finder sted den 26. oktober.

Det oplyser OSCE fredag i forbindelse med, at organisationen har åbnet et valgobservatør-kontor i Ukraines hovedstad, Kijev.

- Missionen vil overvåge hele valgprocessen i overensstemmelse med OSCE's forpligtelser og andre internationale standarder for demokratiske valg såvel som national lovgivning, siger OSCE i en udtalelse.

Det forventes, at partiet Folkets Front, der er dannet af Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, og præsident Petro Porosjenkos parti, Petro Porosjenkos blok, skal danne grundlaget for det parlamentariske flertal efter valget.

Det prorussiske Regionernes Parti, der styrede Ukraine under tidligere præsident Viktor Janukovitj, der blev afsat i februar, har på forhånd sagt, at det vil boykotte valget.

Ifølge FN er mere end 3000 mennesker blevet dræbt under kampe mellem ukrainske regeringsstyrker og prorussiske separatister, siden volden i det østlige Ukraine eskalerede i april.

For to uger siden indgik parterne våbenhvile, men selv om våbenhvilen tilsyneladende holder, har der alligevel været meldinger om flere tilløb til åbne kamphandlinger.

/ritzau/AFP