OSCE skaber kontakt: Bortførte observatører har det godt

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) har haft kontakt med to grupper af ubevæbnede observatører - deriblandt en dansker - i det østlige Ukraine.

- Vi har etableret kontakt med begge grupper, og de har det o.k. og har ikke lidt skade, siger organisationens talsmand, Michael Bociurkiw til nyhedsbureauet dpa.

De to grupper forsvandt for tre uger siden i den oprørskontrollerede del af det østlige Ukraine.

Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, bekræfter, at de danske myndigheder også har fået informationerne om kontakten til den danske OSCE-observatør, og at de er givet videre til observatørens pårørende.

- Det har vi tidligere fået besked om. Vi har fået den underretning, og vi har givet samme besked videre til familien i går, siger han til Ritzau.

- Vi har en tæt og løbende kontakt til OSCE - både til hovedkontoret i Wien og til folkene i Ukraine, hvor vi får udførlige og løbende underretninger om situationen, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Chefen for Borgerservice understreger, at Udenrigsministeriet ikke har noget med selve frigivelsen at gøre, men man står for blandt andet debriefing, når danskeren kommer hjem.

Ingen har taget skylden for bortførelsen, og talsmanden fra OSCE vil ikke oplyse yderligere om kontakten til OSCE-observatørerne.

Det ene hold forsvandt i Donetsk-regionen, mens det andet forsvandt i Lugansk nærmere den russiske grænse.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip