OSCE: Udsigt til våbenhvile i Lugansk

Ukraine og prorussiske oprørere er i princippet nået til enighed om en våbenhvile i det krigshærgede Lugansk-område, som er en af de to provinser i den østlige del af landet, oplyser Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE.

- Alle går i princippet ind for en totalt våbenhvile langs hele den linje, hvor Ukraines væbnede styrker står over for de styrker, der kontrolleres af Folkerepublikken Lugansk. Våbenhvilen skal gælde fra den 5. december, hedder det i en erklæring fra OSCE.

Det østlige Ukraine har længe været rystet af hårde kampe i Lugansk og Donetsk-provinserne og OSCE har tidligere advaret om, at de fortsatte kampe trods en våbenhvile igen kan udvikle sig til åben krig.

En våbenhvile, der blev indgået i september, er blevet mere og mere skrøbelig. Den har stoppet kampe langs store dele af frontlinjen, men har ikke kunnet bremse de fortsatte bombardementer af strategiske byer og områder. Det gælder for eksempel et frontafsnit ved Lugansk, som er den næststørste by i regionen.

I de seneste syv måneder er over 4100 mennesker blevet dræbt under kampe mellem regeringssoldater og prorussiske separatister i det østlige Ukraine, mens næsten 10.000 er blevet såret.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har beskyldt Rusland for at krænke folkeretten med landets militære aktiviteter i Ukraine.

I en tale i Forbundsdagen i sidste uge understregede Angela Merkel, at det vil kræve tålmodighed at løse konflikten i den tidligere sovjetrepublik.

- Men intet retfærdiggør Ruslands direkte eller indirekte indblanding i kampene i Donetsk og Lugansk, sagde Merkel.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip