Otte-årige Camilla foreslår mulig kur mod kræft

Et britisk ægtepar, der begge er kræft-forskere, løftede først øjenbryn, da de for sjov spurgte deres datter, Camilla Lisant på 8 år, hvordan hun ville forsøge at kurere kræft.

Pigens svar henover aftensmaden i det lille hjem var efter en tænkepause:

- Brug antibiotika. Ligesom når jeg har ondt i halsen.

Faderen, der også er professor, Micahel Lisanto og hans kone Federica Sotgia, besluttede sig for at prøve ideen af, ifølge independent.co.uk.

De kan nu måbende konstatere, at en lang række billige og hyppigt anvendte antibiotika-produkter ødelægger cancer-celler.

Læs også: Liv eller død: Kender du 7 tegn på kræft?

Blandt andet ved at afholde cellerne fra at danne mitokondrier, som giver celler energi, og som oftest findes i større mængder i kræftceller.

- Jeg troede, det var meget naivt at tro, at man kan bekæmpe kræft med antibiotika, men det viser sig jo, at Camilla har ret, siger faderen om forsøget, der dog kun er afprøvet i et labaratorium og endnu ikke på mennesker. 

Forsøgene viser, at i hvert fald fire hyppigt anvendte antibiotika-produkter, som kan koste helt ned til under en krone om dagen i sammenligning med kræftmedicin, der oftest koster flere hundrede kroner, ikke skader sunde celler. 

Andre kræftforskere maner til ro omkring forsøget, fordi det ikke viser, at medicinen kan slå kræften helt ned, og fordi bivirkningerne heller ikke kendes. 

Derudover har effekten af visse typer af antibiotika mod kræft været kendt siden 1960´erne og bruges dermed også aktivt i nogle typer af behandling.

 

Dagens Gossip