Otte danskere vil forlade Gaza: To kommer ud søndag

Otte danskere har henvendt sig til Udenrigsministeriet og bedt om assistance til at slippe ud af Gaza, hvor Israel er i gang med en større landoffensiv.

- Vi håber at få to af dem ud i dag (søndag, red.), siger Cathrine Uttenthal, der er fungerende chef i Udenrigsministeriets Borgerservice, til Ritzau.

Hun kan ikke sige noget om, hvornår de sidste seks kan hjælpes ud.

- Det er en vanskelig proces med ventelister, der også gælder andre landes statsborgere. Nu er der så en mulighed for at få to danskere ud i dag, forklarer Cathrine Uttenthal søndag middag.

Det er FN, der sammen med israelerne og palæstinenserne koordinerer, hvem og hvor mange der få lov til at rejse ud.

I alt har Udenrigsministeriet fået henvendelser fra 10 danskere i Gaza, og af dem har otte altså bedt om hjælp til at komme væk derfra. Cathrine Uttenthal kan ikke sige, hvor mange danskere der opholder sig i området.

- Vi forholder os til dem, der henvender sig til os, siger hun og fortsætter:

- Hvis andre vil have assistance til at rejse ud, må de meget gerne ringe til os eller sende en mail.

Søndag er 40 palæstinensere blevet dræbt og omkring 400 såret, da israelske kampvogne angreb et beboelseskvarter i det nordøstlige Gaza.

Der er tale om det største antal ofre, siden Israel 8. juli indledte sin offensiv mod Hamas i Gazastriben i et forsøg på at sætte en stopper for islamisternes raketangreb hen over grænsen.

Snesevis af sårede er ved at blive bragt til Gazas i forvejen overfyldte Shifa-hospital efter angrebet. Ældre mænd på hospitalet siger, at angrebet er noget af det værste, de har oplevet siden Seksdageskrigen i 1967, da Israel erobrede Gazastriben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip