Otte mænd anholdt i sag om tre ton hash

Midt- og Vestsjællands Politi og PET har onsdag morgen anholdt otte mænd, der mistænkes for at stå bag indsmugling af store mængder hash fra Spanien og Marokko til Danmark.

De anholdte vil blive sigtet for indsmugling af 1,5 ton hash samt forsøg på indsmugling af yderligere 1,5 ton hash, oplyser politiet.

De formodede hashsmuglere er alle mænd i alderen fra 31 til 39 år.

Anholdelserne er sket i forbindelse med ransagninger på 16 adresser på Sjælland, hvor politiet har kunnet beslaglægge omkring 20 kilo hash og et skydevåben.

Fem af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde onsdag, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Derfor har politiet ikke yderligere oplysninger om sagen.

- Jeg kan ikke sige meget andet end, at anholdelserne er sket efter længere tids efterforskning, siger politiinspektør Svend Foldager, Midt- og Vestsjællands politi, til Ritzau.

Han oplyser dog, at de anholdte udgør en "meget velfungerende kriminel organisation", som gennem flere år har stået bag indsmugling af meget store mængder hash til Danmark.

Gruppen er i øvrigt ikke tilknyttet bander eller rockergrupperinger, siger han.

Politiet mener, at en stor del af hashen er afsat på Christiania, mens en del er leveret videre til Sverige.

Samtlige sjællandske politikredse og Politiets Efterretningstjeneste, PET, samt Task Force Indbrud og Task Force Øst deltog i ransagningerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip