Otte tips til at surfe trygt i udlandet

Det er nemt at blive fristet af et gratis netværk på ferien, men ved man ikke 100 procent, hvem der står bag netværket, bør man tage sine sikkerhedsmæssige forhåndsregler.

* Spørg en ansat på hotellet, caféen eller hvor du opholder dig om netværkets præcise navn. Så undgår du at hoppe på et falsk netværk med et lignende navn.

* Gå aldrig på netbank eller foretag onlineshopping på offentlige netværk. Hvis det er absolut nødvendigt, skal du tjekke om hjemmesideadressen begynder med "https://", eller om der er en hængelås i browseren ved adressefeltet. Dette gælder også, hvis du skal angive personlige eller følsomme informationer.

* Tjek at din computer ikke har automatisk deling aktiveret, ellers kan du risikere, at computeren leder efter andre netværk, uden du opdager det.

* Installer et antivirusprogram og hold det opdateret. Dette gælder for både computer, smartphone og tablet.

* Opdater din software og dine apps. Opdateringer indeholder ofte vigtige sikkerhedsopdateringer, som lukker små huller.

* Sluk computeren, når du ikke bruger den. Standby er ikke nok. Hvis din computer bliver inficeret, kan hackeren tilgå den, så længe den ikke er slukket.

* Aktiver altid din firewall, når du surfer på et offentligt netværk. Ellers er din enhed synlig for alle.

* Husk at oprette et kodeord på din computer, smartphone og tablet. Så er det sværere at få adgang til din enhed, hvis den rent fysisk skulle blive stjålet.

Kilde: It-sikkerhedsfirmaet Bitdefender

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip