Otte tips til at surfe trygt i udlandet

Det er nemt at blive fristet af et gratis netværk på ferien, men ved man ikke 100 procent, hvem der står bag netværket, bør man tage sine sikkerhedsmæssige forhåndsregler.

* Spørg en ansat på hotellet, caféen eller hvor du opholder dig om netværkets præcise navn. Så undgår du at hoppe på et falsk netværk med et lignende navn.

* Gå aldrig på netbank eller foretag onlineshopping på offentlige netværk. Hvis det er absolut nødvendigt, skal du tjekke om hjemmesideadressen begynder med "https://", eller om der er en hængelås i browseren ved adressefeltet. Dette gælder også, hvis du skal angive personlige eller følsomme informationer.

* Tjek at din computer ikke har automatisk deling aktiveret, ellers kan du risikere, at computeren leder efter andre netværk, uden du opdager det.

* Installer et antivirusprogram og hold det opdateret. Dette gælder for både computer, smartphone og tablet.

* Opdater din software og dine apps. Opdateringer indeholder ofte vigtige sikkerhedsopdateringer, som lukker små huller.

* Sluk computeren, når du ikke bruger den. Standby er ikke nok. Hvis din computer bliver inficeret, kan hackeren tilgå den, så længe den ikke er slukket.

* Aktiver altid din firewall, når du surfer på et offentligt netværk. Ellers er din enhed synlig for alle.

* Husk at oprette et kodeord på din computer, smartphone og tablet. Så er det sværere at få adgang til din enhed, hvis den rent fysisk skulle blive stjålet.

Kilde: It-sikkerhedsfirmaet Bitdefender

/ritzau/

 

Dagens Gossip