Ottesen klar til medaljekamp på 50 meter fri

Med Mie Ø. Nielsens bronzemedalje i 50 meter ryg tidligere på aftenen er Danmark oppe på syv medaljer ved EM i svømning og har dermed nået målet om at overgå den tidligere rekord på seks medaljer.

Og der er måske flere på vej. I hvert fald har Danmark et godt medaljebud med i søndagens finale på 50 meter fri, efter at Jeanette Ottesen svømmede sig blandt de otte bedste i semifinalen med tredjehurtigste tid, 24,55 sekunder.

Dermed får hun lidt at se til i søndagens finaleafsnit, hvor de 16.02 skal svømme finale i 50 meter fri.

Mindre end en time senere - klokken 16.55 - gælder det medaljer i kvindernes 4x100 meter medley, hvis de danske storfavoritter altså kvalificerer sig.

- Det er faktisk ikke de to finaleløb, der er værst. Det ærgrer mig mere, at jeg også skal svømme indledende om formiddagen.

- Den havde jeg gerne været foruden, men vi har ikke rigtigt andre at sætte ind, siger butterflyspecialisten, der føler sig lidt brugt efter seks dages svømning.

Pernille Blume derimod kan nøjes med at fokusere på holdkappen. Hun svømmede i tiden 25,12 sekunder en lille smule langsommere end i indledende heat, og det rakte kun til en 10.-plads.

Reaktionen fra den skuffede sprinter er dog ikke til at tage fejl af, hun ville gerne have svømmet to finaler på sidstedagen.

- Det er træls. Jeg har ikke så meget at sige lige nu, jeg er lidt ked af det, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip