Ottesen klemmer sig i finalen i 100 meter butterfly

Svømmeren Jeanette Ottesen sikrede sig på et af de alleryderste mandater en plads i OL-finalen i 100 meter butterfly.

Det danske medaljehåb måtte nøjes med syvende bedste tid i semifinalerne.

Den 28-årige svømmestjerne nåede at blive en anelse nervøs for, om tiden på 57,47 sekunder rakte til en finaleplads i den første af to semifinaler.

På vej ud af hallen studerede hun omhyggeligt tiderne fra den anden semifinale og kunne med lettelse konstatere, at hun natten til mandag får chancen for at vinde sin første olympiske medalje.

- Nogle gange så rammer man dagen, og andre gange så gør man ikke.

- Jeg ramte ikke dagen her til aften, og alligevel kom jeg i en OL-finale. Det må jeg være glad og tilfreds med, og så må jeg se, om jeg kan steppe op i morgen, siger Jeanette Ottesen.

Hendes semifinaletid var langsommere end i lørdagens indledende heat, hvor hun svømmede 57,15 sekunder. Præstationen i det indledende heat havde Ottesen betegnet som "rusten" og "et typisk morgenløb".

Dermed havde hun selv skabt forventninger om, at hun havde mere at give af i semifinalen.

- Det vil være synd at sige, at jeg er tilfreds. Men det er der ikke noget at gøre ved nu.

- Jeg oplever egentlig, at det gik fint nok. Helt indtil 75 meter prøver jeg at øge, men så skete der ikke noget, og så ramte jeg væggen, forklarer hun.

- Jeg var da nervøs for, om det ville række til en plads i finalen. Det er jeg glad for, at det gjorde. I finalen kan alt ske, mener Jeanette Ottesen.

Mens danskeren var på vej væk fra bassinet satte den mangeårige ærkerival, svenske Sarah Sjöström, ny olympisk rekord i den anden semifinale med en tid på 55,84 sekunder.

Sjöström havde Jeanette Ottesen ikke så mange kommentarer til, inden hun hastede væk for at klæde om.

- Jeg har ikke set Sjöström svømme, lyder det fra den danske svømmer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip