Ottesen svømmer sig sikkert i butterfly-finale

13/12/2013

Jeanette Ottesen vandt fredag aften EM-sølv i 50 meter butterfly på kortbane. Det var hendes anden medalje ved dette EM i Herning, men hun havde håbet på mere i sin hofdisciplin.

Ottesen var på forhånd tippet gode chancer for guld, og det var ventet, at svenske Sarah Sjöström kunne blive den værste konkurrent.

Det blev netop svenskeren, der snød danskeren for guld med en tid i 24,90 sekunder, mens Ottesen svømmede 0,13 sekunder langsommere i 25,03 sekunder.

- Det var hårdt, og jeg var lidt træt i min gamle krop. Jeg ved ikke, om der er kræfter til alle løb. Jeg skal sove på det, men lige nu tvivler jeg lidt, siger Jeanette Ottesen.

Den danske svømmer nåede kun en kort pause mellem butterfly-finalen og 100 meter fri.

- Jeg kan sagtens mærke, det koster at svømme mange løb, og jeg er heller ikke i topform.

- Jeg vil gerne have det hele med på hjemmebane, og jeg har svært ved at vælge mellem mine løb i butterfly og fri, siger den dobbelte danske medaljevinder.

Selv om Ottesen var meget forpustet, fandt hun kræfter til at rose publikum.

- Det er helt sindssygt, og man kan næsten ikke høre sine egne tanker, men det er fantastisk, siger Jeanette Ottesen.

Jeanette Ottesen havde allerede vundet EM-guld i Herning, da hun torsdag aften var en del af den danske holdkap i 4x50 meter fri.

Tidligere fredag sluttede hun lige uden for medaljerækken, da hun blev nummer fire i 100 meter fri.

Ottesen havde svømmet sig i butterfly-finalen i bedste tid af alle, da hun vandt sin semifinale i tiden 25,44 sekunder.

Forinden havde Andreas Schiellerup og Magnus Jakupsson været i bassinet i samme semifinale i 50 meter ryg. Her satte sidstnævnte dansk rekord i tiden 24,06 sekunder, men det rakte ikke til en plads i fredagens finale.