Ottesen vinder Danmarks første medalje ved svømme-EM

Efter mandagens ærgerlige nedtur, hvor en tyvstart kostede en guldmedalje i holdkap, har dansk svømning tirsdag indtaget medaljelisten ved EM i svømning i Berlin.

Første dansker på podiet blev topnavnet Jeanette Ottesen, der tirsdag aften blev nummer to i finalen i 50 meter butterfly og dermed sikrede sig en sølvmedalje.

Og det på trods af, at hun stadig var lidt medtaget ovenpå mandagens skuffelse.

- Det har været lidt af en rutsjebanetur det seneste døgns tid. Jeg har haft lidt svært ved at rejse mig efter i går, og jeg har været lidt medtaget.

- Holdkapper betyder rigtigt meget for mig. Jeg elsker at stå fire piger sammen og vinde. Derfor var det også vildt surrealistisk at vinde guld og så blive diskvalificeret bagefter.

Ottesen måtte som ventet give fortabt over svenskeren Sarah Sjöström, der tidligere på året satte verdensrekord på distancen, og som også var suveræn i såvel indledende heat som semifinalen i Velodromen i den tyske hovedstad.

Det fik altså ingen indflydelse, at Sjöström kort forinden måtte igennem en semifinale i 100 meter fri, hvor hun da også sparede på kræfterne.

Jeanette Ottesen lagde stærkt fra land og var foran efter 15 meter, men sluttiden på 25,34 sekunder var ikke hurtig nok til at holde svenskeren bag sig.

Sjöström svømmede de 50 meter på 24,98 sekunder og blev en overbevisende europamester.

- Sarah er rigtig, rigtig dygtig, men jeg havde regnet med at slå hende og sætte rekord, og hvis tingene havde set anderledes ud, kunne jeg også gøre det, siger danskeren.

Inden løbet havde hun endnu ikke prøvet at tabe til den 21-årige svensker i en finale, men den statistik er altså ødelagt nu.

- Man skal også lade de små komme til, og én gang skulle være den første. Lad os håbe, at det ikke sker igen, siger den 26-årige dansker.

Ottesens sølvmedalje er altså første danske metal ved EM, men den skulle gerne følges op af flere i de kommende dage, hvor både svømmerne selv og eksperterne spår stor dansk repræsentation på sejrspodiet.

/ritzau/