Outsider fra AGF har bidt sig fast på EM-holdet

Jens Jønsson? Hvorfor er han med?

Sådan var holdningen blandt nogle iagttagere, da landstræner Jess Thorup den 1. juni offentliggjorde sin trup på 23 spillere til U21-EM i fodbold i Tjekkiet.

Defensivspilleren havde ganske vist haft succes i sæsonen for AGF, men det var i 1. division, hvor holdet endte med at rykke op.

- For tre-fire uger siden spillede jeg i Skive, og nu er jeg med på den største scene i Europa for min aldersgruppe, siger Jens Jønsson.

Efter at have været oversidder i den første kamp mod Tjekkiet har den 22-årige AGF’er været i U21-landsholdets startopstilling mod både Tyskland og Serbien ved EM.

Tirsdag aften blev han endda kåret som kampens bedste spiller, da Danmark med en 2-0-sejr over Serbien i Prag spillede sig i semifinalen som vinder af gruppe A.

Omvæltningen fra 1. division har været til at mærke for Jens Jønsson, der spiller defensiv midtbane på U21-landsholdet, men som AGF-træner Morten Wieghorst har foretrukket at anvende i midterforsvaret.

- EM er kæmpestort. Det er lidt andre forhold og et helt andet niveau. Men det er lærerigt, og jeg tager så meget til mig, som jeg kan.

- Nu har jeg været med før, også mod rigtig gode modstandere. Men man skal gå et niveau op, siger defensivspilleren.

Jens Jønsson har et år tilbage af sin kontrakt med AGF. Han ved endnu ikke, hvor længe han spiller videre i klubben, der fra den kommende sæson er tilbage i Alka Superligaen.

- Drømmen er til mere, men jeg er ikke herre over, hvornår det sker.

- Det sætter da nogle tanker i gang, om man kan rykke sig noget ekstra, hvis man spiller mod et hold som Tyskland hele tiden.

- Men jeg føler mig godt tilpas i AGF. Jeg har et år tilbage af min kontrakt, og det forholder jeg mig til, siger U21-landsholdsspilleren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip