Oval diamant ventes at slå rekord ved auktion

Den ovale diamant, der er kendt under navnet Pink Star, bliver onsdag aften udbudt ved en auktion på Beau-Rivage Hotel i Genève, hvor der er håb om, at den vil blive solgt for 60 millioner dollar eller mere - omkring 334 millioner kroner.

Det vil i givet fald være den højeste pris, der nogensinde er betalt for en ædelsten.

Sotheby's auktion finder sted dagen efter, at en stor og sjælden orange diamant blev solgt for 35,5 millioner dollar eller 197 millioner kroner på en auktion i Schweiz.

Diamanten "Pink Star" er på hele 59,60 karat, og buddene begynder ved 60 millioner dollar.

- Det er virkelig en af verdens største naturlige skatte, siger Sotheby's David Bennett.

- Dette er helt ekstraordinært sjældent. Meget, meget få af disse ædelsten har været på auktion, tilføjer han.

En hvid diamant på størrelse med et lille æg på 118.28 karat slog for nylig verdensrekord, da den blev solgt for over 30 millioner dollar (165 millioner kroner) ved en auktion i Hongkong.

To interesserede købere bød over telefonen i over seks minutter, før der faldt hammerslag for den blinkende, gennemsigtige sten ved en Sotheby-auktion i den tidligere britiske kronkoloni.

Stenen, der er blevet kaldt den "Uovertræffelige Ovale Diamant", blev fundet langt nede i en mine i Afrika i 2011. Som ubearbejdet rå diamant var den på 299 karat.

Diamanters vægt måles i karat: 1 karat = 200 mg. Dette er i modsætning til karat, der fortæller om gulds renhed: 100 procent guld er 24 karat.

Den største rå diamant, der nogensinde er fundet, er Cullinandiamanten, som blev fundet i 1905 nær Pretoria i Sydafrika. Diamanten vejede 3106 karat (621,2 gram) og var fuldstændig gennemsigtig, rent hvid uden uklarheder. Den bestod udelukkende af kulstof.

Diamanten blev senere skåret op og slebet til flere mindre smykkesten, hvoraf "The Great Star of Africa" med sine 550 karat er verdens største slebne diamant.

Verdens hidtil dyreste diamant blev solgt i 2010, da London-juveleren Laurence Graff betalte 46 millioner dollar for en intens lyserød diamant på 24.8 karat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip