Over 100 bortførte piger i Nigeria er befriet

Over 100 af de skolepiger, som mandag blev bortført af en militant islamistisk bevægelse i Nigeria, er befriet af landets militær. Otte piger savnes fortsat.

Militæret oplyser i en kortfattet meddelelse, at en af de "terrorister", der var involveret i mandagens bortførelse af i alt 129 piger, er blevet fanget. Hvor og hvordan pigerne blev befriet, er der ingen oplysninger om.

- Efter den seneste udvikling har skoleinspektøren bekræftet, at der nu kun mangler otte piger, siger generalmajor Chris Olukolade.

Militæret fortsætter eftersøgningen af de savnede, oplyser han.

Massebortførelsen af de 15-18-årige piger fra en skole i den nordøstlige del af landet har chokeret Nigeria. Oprørere fra den islamistiske gruppe Boko Haram har dræbt hundredvis af mennesker i den efterhånden lovløse region de seneste måneder.

Ifølge vidner og officielle kilder ankom tungt bevæbnede personer til skolen efter solnedgang i lastbiler og busser. Her satte de ild til flere af skolens bygninger og indledte en ildkamp med skolens vagter.

Men inden var skolepigerne blevet narret til at tro, at mændene var soldater, som kom for at beskytte dem, fortæller nogle elever, som havde held til at flygte.

- Da vi så disse bevæbnede mænd, troede vi, at det var soldater. De bad os alle komme over til indgangsporten, og vi fulgte deres instruktioner, siger den 18-årige Godyya Isaiah, der formåede at flygte fra sine bortførere.

Boko Haram har tidligere angrebet skoler i området. Sidst i februar blev 59 skolelever dræbt i delstaten Yobe.

Oversat fra hausa betyder Boko Haram "vestlig uddannelse er en synd".

Samme dag som bortførelsen fandt sted, blev 75 mennesker dræbt, da en bombe eksploderede i udkanten af hovedstaden Abuja.

Terrorangrebet, som Boko Haram også menes at stå bag, har skabt frygt for, at volden er ved sprede sig fra den nordlige del af Afrikas mest befolkningsrige land.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip