Over 100 immigranter reddet ud af lille hus i Texas

Skrevet af admin

21/03/2014

Dagens topnyheder

Amerikansk politi har reddet 94 mænd, 14 kvinder og to børn ud af et hus i Texas, som de formentlig opholdte sig i mod deres vilje.

De mange immigranter var sulte og trætte, men er ellers ikke kommet alvorligt tilskade, lyder det. En gravid kvinde er dog blevet undersøgt på hospitalet.

- Det er et klassisk tegn på en smugleroperation, hvor folk behandles som dyr mere end som mennesker, siger politiets talsmand John Cannon til reportere.

Fem personer, der er mistænkt for menneskesmugling, er blevet anholdt.

Udlændingemyndighederne er ved at kigge nærmere på de mange personer, der blev fundet bag låste døre og vinduer i en to-værelses bungalow.

Mindst otte af personerne er mexicanere, hvoraf tre er mindreårige, oplyser det mexicanske udenrigsministerium. Mexicos generalkonsulat i Houston tilbyder immigranterne konsulær bistand.

Politiet opdagede huset med de mange immigranter, efter at pårørende kontaktede dem omkring en forsvundet kvinde og hendes to små børn.

Da politifolk åbnede døren, så de et "hav a mennesker", og det stank af ekskrementer, siger John Cannon.

- Lugten og forholdende er bare forfærdelige. Der er intet varmt vand i huset, der er et toilet, der delvist virker, siger han og tilføjer, at der var "ét badeværelse til mere end 100 mennesker."

Hundredvis af høns blev fundet på ejendommen, og politiet har en mistanke om, at de blev brug til ulovlige hanekampe.

/ritzau/AFP