Over 1000 anholdt under europol-aktion i EU

Europæisk politi har foretaget over 1000 anholdelser under en 10 dage lang operation mod organiseret kriminalitet i Europa, oplyser Europol.

Politioperationen har omfattet hele det europæiske kontinent og har været rettet mod både formodede menneskesmuglere, kokainbagmænd, våbenhandlere, biltyverier og fremstilling af kopivarer, oplyser talsmænd.

- Der er tale om den største koordinerede indsats mod organiseret kriminalitet, som nogensinde er set i Europa, siger Rob Wainwright, der leder den europæiske politiorganisation i hovedkvarteret i Haag.

Operationen, som havde navnet "Archimedes", havde deltagere fra myndigheder og embedsmænd i 34 lande - deriblandt alle de 28 EU-lande samt Australien, Columbia, Norge, Serbien, Schweiz og USA.

- OVE 20.000 politifolk og sikkerhedskræfter var sat ind i aktionen. Anholdelserne blev foretaget i perioden den 15. til den 23. september.

Det tyske politis efterretningstjeneste spillede en central rolle som koordinator. Der var oprettet over 290 kontrolsteder på vejnettet og ved grænseovergange.

- Der blev anholdt 1027 personer. Der blev beslaglagt 599 kilo kokain og 200 kilo heroin samt 1,3 ton hash, siger Wainwright.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip