Over 1.000 danske teenagepiger misbruges på russisk hjemmeside

Tusindvis af fotografier af danske teenagepiger er blevet stjålet af en russisk hjemmeside, hvor brugerne deler billederne og kommer med perverse kommentarer.

På hjemmesiden finder man over 6.000 billeder af unge danskere, der har fået deres fotografier stjålet fra Facebook, Snapchat og Instagram.

Det er Ekstra Bladet, der har gennemgået den russiske side og fundet fotos af i alt 1.102 danske teenagepiger, der ufrivilligt er endt med at få deres billeder delt på hjemmesiden.

De unge kvinder kan ende med at blive udsat for afpresning, forklarer Europol.

Læs også: Sådan overtales gifte danskere til at være utro

- I ekstreme sager kan teenagepigernes billeder munde ud i seksuel afpresning, hvor ofrene bliver truet med at deres billeder bliver yderlige spredt, hvilke får teenagepigerne til at følge afpresserens krav, siger Katarzyna Staciwa fra Europols enhed for bekæmpelse af cyberkriminalitet til avisen.

Selvom der ikke er tale om pornografiske billeder, men derimod mere uskyldige selfies og feriebilleder, så kan de stjålne fotos alligevel få store konsekvenser for teenagepigerne, forklarer Katarzyna Staciwa.

Hun advarer om, at de danske piger kan ende med at gøre skade på sig selv og forsøge selvmord, hvis de bliver udsat for afpresning af de russiske bagmænd.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip