Over 150.000 får ny fagforening efter fusion

På et ekstraordinært møde har Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse besluttet at arbejde på en plan for at fusionere med Dansk Metal.

Grundlaget for en fusion mellem de to skal ligge klar i løbet af foråret 2015, hvor forbundet og Dansk Metal skal lægges sammen, hvis det står til NNF.

Dansk Metal har omkring 130.000 medlemmer, mens NNF har omkring 27.000 medlemmer.

Forbundsformand i NNF Ole Wehlast glæder sig over opbakningen til den videre proces.

- Det er en meget vigtig beslutning, hovedbestyrelsen i dag har truffet. Der er meget på spil både for medlemmer, tillidsrepræsentanter og valgte i forbundet.

- Derfor er det en styrke for de forhandlinger, vi nu skal i gang med, at det er en enig hovedbestyrelse, der står bag ønsket om en fusion, siger Ole Wehlast i en pressemeddelelse.

Han understreger, at baggrunden for ønsket om en fusion fortsat er det samme, som da planerne første gang kom på bordet i starten af maj.

Inden udgangen af april 2015 skal der fremlægges et grundlag for fusionen, som skal behandles i NNFs hovedbestyrelse.

- Formålet er at skabe en endnu bedre fagforening for alle medlemmer. En fagforening, hvor der vil blive lagt vægt på høj medlemsservice og klare ydelser - hele tiden med det enkelte medlem i centrum, siger han.

Hovedbestyrelsen vedtog enstemmigt et ændringsforslag under mødet. Det betyder, at der nu skal forhandles om en samlet fusion af både a-kasse og forbund.

- Målet er, at en fusion kan træde i kraft 1. januar 2016, skriver fødevareforbundet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip