Over 300 virksomheder måtte dreje nøglen om i juni

I juni måned måtte 319 virksomheder dreje nøglen om og gå konkurs. Det er 33 procent flere end i juni sidste år, hvor antallet var 232, viser seneste tal fra analysevirksomheden Experian.

Det giver et halvår, hvor fire ud af seks måneder har budt på et stigende konkurstal i forhold til niveauet sidste år.

- Ved første øjekast ser det ud som om, optimismen i erhvervslivet har svært ved at dæmme op for konkurserne.

- Endnu en måned stiger antallet i forhold til sidste år, men ser vi over et 12 måneders perspektiv er vi fortsat på ret kurs og i færd med at nedbringe niveauet, siger Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian.

Han påpeger, at da krisen ramte hårdest, var antallet omtrent fordoblet. Her var der omkring 600 konkurser i de værst ramte måneder.

Hos Dansk Erhverv mener økonom Mira Nielsen, at juni måneds tal skal ses i lyset af, at der sidste år var overraskende få konkurser frem til efteråret, hvorefter antallet af konkurser steg igen.

- Malurten i bægret er, at det ikke går hurtigere med at få konkurstallet ned. Faktisk er der en mindre stigning i det 12 måneders glidende gennemsnit, siger hun og fortsætter:

- Det lave niveau i 2014 er en del af årsagen, men det er også tegn på, at der ikke ligefrem er hæsblæsende fart på dansk økonomi, siger hun.

Set fra et helikopterperspektiv spejler konkursudviklingen dog fint samfundsøkonomien lige nu, lyder hendes vurdering.

- Det går stille og roligt fremad. Derfor forventer vi også at se, at antallet af konkurser fortsat vil have en nedadgående tendens, selvom fremgangen langt fra er kraftig nok til så få konkurser, som vi så i årene, inden krisen ramte, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip