Over 400 savnes efter turistskib i Kina kæntrer i orkan

Kinesiske redningsarbejder arbejder på højtryk i dårligt vejr på floden Yangtze for at finde over de over 400 turister, der savnes, efter en turbåd sank i en storm.

De fleste af de savnede er ældre kinesiske turister. Cirka en snes mennesker har reddet sig i land.

Dykkere og andre redningsfolk arbejder desperat for at skære sig ind i skibet, der ligger med bunden i vejret ved flodbredden. Det oplyses i flere kinesiske medier, at man har fundet fem mennesker indespærret og i live inde i skibet, Eastern Star.

Men de fem er kun en meget lille del af de 457 mennesker, der befandt sig om bord, da skibet sejlede ind i en orkan.

Det er lykkedes dykkere at hive en 65-årig kvinde ud i live, skriver nyhedsbureauet Xinhua. Andre medier skrev tidligere, at kvinden var 85 år.

Præsident Xi Jinping har givet ordre til, at intet må forblive uprøvet under redningsarbejdet.

Imens samlede 50 vrede familier sig foran det rejsebureau i Shanghai, som havde booket rejsen fra Nanjing til Chongqing dybt inde i landet. De krævede svar på, hvad der var sket med deres kære.

- Jeg fandt først ud af det ved at følge nyhederne på mit arbejde, og så kom jeg her, siger en 35-årig kvinde, hvis mor og far var om bord.

- Jeg græd hele vejen herhen, og jeg kan ikke finde nogen, døren er låst, siger hun.

Blandt de reddede personer er skibets kaptajn og maskinmester. De har fortalt, at skibet kæntrede og gik ned ved 21.30-tiden mandag aften lokal tid. Forliset skete kort tid efter, at skibet sejlede ind i en orkan, har de oplyst.

Både kaptajnen og maskinmesteren er ifølge Xinhua blevet tilbageholdt af politiet. De skal afhøres om, hvad der er gået forud for katastrofen.

Ifølge Xinhua var der 405 kinesiske passagerer, fem ansatte fra et rejsebureau samt 47 besætningsmedlemmer på skibet.

Den kinesiske premierminister, Li Keqiang, er taget til ulykkesstedet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip