Over 4000 har krydset grænsen til Kroatien på et døgn

Over 5650 mennesker er kommet til Kroatien på et døgn, efter at Ungarn har lukket dets grænse, oplyser den nationale tv-station HRT i Zagreb ifølge Reuters.

Nye flygtninge og migranter fortsætter med at strømme til den kroatiske grænse for at komme ind i EU-landet, som er blevet deres nye rute på vejen til Vesteuropa, siger den kroatiske kanal.

Kroatiens premierminister, Zoran Milanovic, sagde onsdag, at landet giver fri passage til de migranter, som krydser grænsen ind på landets territorium fra Serbien, der står uden for EU, efter at Ungarn har lukket landets grænse.

- Vi er parat til at acceptere og vejlede disse mennesker med hensyn til, hvor de øjensynligt ønsker at tage hen, siger Milanovic med henvisning til Tyskland og Skandinavien.

Det var en udtalelse, som han fremsatte i en tale i parlamentet onsdag.

- Migranternes religion og hudfarve er fuldstændig irrelevant, siger premierministeren videre.

Milanovic kritiserede i stærke vendinger Ungarns beslutning om at opføre et hegn på den serbiske grænse for at holde migranterne ude. Han påpegede, at migranterne kun ønsker at passere gennem landet.

- Jeg bifalder ikke den politik, som Budapest fører. Jeg anser den for at være skadelig og farlig. Et hegn i Europa i det 21. århundrede er ikke et svar på en trussel, siger han.

Ungarn siger imidlertid, at det også vil bygge et grænsehegn flere steder ved landets grænse til Kroatien.

Det siger Ungarns premierminister, Viktor Orbán, i et interview med den østrigske avis Die Presse.

- Vi vil også bygge et hegn på særlige steder på den kroatiske grænse, siger premierministeren, der gentager, at regeringen også har planer om at bygge hegn ved grænsen til Rumænien.

Det skal hindre, at migranter og flygtninge bruger grænseovergange her til igen at komme ind i Ungarn.

Krisen med de mange tusinder af migranter og flygtninge, der kommer fra Tyrkiet til Grækenland, hvorefter de sætter kursen videre mod Nordeuropa, har allerede fået Ungarn til at bygge hegn langs den 175 kilometer lange grænse til Serbien.

Over en halv million flygtninge og migranter er kommet til Europa i 2015.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip