Over hundrede danskere er i jordskælvsramte Nepal

Mange danskere befinder sig i Nepal, der lørdag morgen blev ramt af et voldsomt jordskælv.

Ifølge vagthavende ved Udenrigsministeriets borgerservice er 125 danskere registreret på den såkaldte danskerliste - en liste hvor rejsende selv har registret deres ophold i landet på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Det betyder dog langt fra, at listen er komplet.

- Vi forventer, at der kan være væsentligt flere mennesker i Nepal, oplyser vagthavende til Ritzau.

Borgerservice kan ikke oplyse, hvor mange flere danskere, der kan være tale om, men fortæller, at der endnu ikke er oplysninger om danske tilskadekomne.

Nepal er et populært rejsemål for danskere, og derfor kan det endelige antal danskere i Nepal meget vel ende med at være flere gange større end antallet på danskerlisten.

- Jeg vil tro, at der i alt er mellem 200 og 400 danske turister i Nepal lige nu. Det er et skøn, baseret på statistik over hvor mange turister, der plejer at være i landet på denne årstid, siger direktør i rejseselskabet Kipling Travel, Lars Gundersen, til Ritzau.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) oplyser lørdag aften, at 30 unge danskere opholder sig på den danske ambassade i Kathmandu.

- Der er 30 unge danskere, der har søgt tilflugt på den danske ambassade og overnatter i ambassadens have. Det er 30 danskere, hvis hoteller i den gamle bydel, er ødelagt, siger ministeren til Ritzau.

Ifølge Lars Gunnersen kunne tidspunktet for jordskælvet have været værre i forhold til turisme.

- Højsæsonen er ved at være overstået, så der ikke er så mange turister i Nepal, som hvis det havde været påske, siger Lars Gundersen.

Hans rejseselskab har selv omkring 30-40 danske turister i Nepal i øjeblikket, som selskabet forsøger at komme i kontakt med.

Der kommer løbende nye meldinger om tilskadekomne og døde fra forskellige nepalesiske myndigheder, men senest er det blevet oplyst, at over 1000 mennesker har mistet livet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip