OVERBLIK: Derfor er Løkkes klimaorganisation i modvind

Klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI) er kommet i modvind, efter at det er kommet frem, at organisationen har misbrugt offentlige sydkoreanske midler.

Her er et hurtigt overblik over sagen:

* Maj 2012: Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, udnævnes officielt til bestyrelsesformand for den internationale klimaorganisation GGGI.

* GGGI modtager 90 millioner danske skattekroner, der blandt andet skal gå til at fremme grøn vækst i fattige lande.

* Torsdag kom det frem, at organisationen for et år siden blev afsløret af den sydkoreanske rigsrevision for omfattende korruption og misbrug af offentlige midler.

* Det sydkoreanske Board of Audit and Inspection udkom med sin kritik i november 2012, mens Lars Løkke Rasmussen var formand for GGGI.

* Anklagerne omhandler efter alt at dømme perioden før Løkkes udnævnelse i maj 2012.

* Udviklingsminister Christian Friis Bach siger i en skriftlig kommentar, at han "ikke (har red.) haft kendskab til misbrug af danske udviklingsmidler".

* Han har taget initiativ til at den sydkoreanske revisionsrapport offentliggøres, og han har bedt om en "grundig redegørelse, der også vil blive tilsendt Rigsrevisionen".

* Organisationen GGGI er kommet i danske mediers søgelys, efter at Lars Løkke Rasmussen på 15 rejser har brugt over en million kroner, hvilket har udløst voksende kritik.

* Derfor har Lars Løkke Rasmussen indvilliget i at fremlægge "alle oplysninger om mine møde-, rejse- og opholdsomkostninger". Det sker søndag den 20. oktober.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip