OVERBLIK: Det ved vi om bombemændene i Bruxelles

09/04/2016 21:32

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den belgiske statsanklager har lørdag sigtet fire mistænkte for terror i forbindelse med angrebene i Zaventem-lufthavnen og på metrostationen Maelbeek i Bruxelles 22. marts.

Angrebet kostede 32 mennesker livet og sårede omkring 340.

Det ved vi indtil videre om de formodede gerningsmænd i lufthavnen:

* Ibrahim El Bakraoui på 30 år var en af tre mænd på overvågningsbilledet fra lufthavnen. De belgiske myndigheder har udpeget ham som en af to mænd, der detonerede en selvmordsbombe skjult i en kuffert.

* Najim Laachraoui på 24 år ses sammen med Ibrahim El Bakraoui på overvågningsbilledet fra lufthavnen. Han menes også at have udløst en selvmordsbombe. Laachraoui er også kædet sammen med angrebene i Paris sidste år.

* Mohamed Abrini, en 31-årig belgisk-marokkaner, har ifølge statsanklageren lørdag erkendt, at han var den tredje mand fra lufthavnen - kendt som manden med bøllehatten. Han er sigtet for terrordrab og for at være en del af en terrororganisation. Som den eneste af de tre er han blevet set forlade lufthavnen og begive sig ind mod centrum af Bruxelles. Det efterladte bombebælte, der blev fundet i lufthavnen efter angrebet, har formentlig tilhørt ham.

Abrini har siden november været på listen over Europas mest eftersøgte, fordi han også kædes sammen med angrebene i Paris. Han blev set på et overvågningskamera sammen med den hovedmistænkte Salah Abdeslam to dage inden angrebene i Paris 13. november sidste år, der i alt kostede 130 mennesker livet.

- Det ved vi indtil videre om de formodede gerningsmænd ved Maelbeek metrostation:

* Manden bag selvmordsangrebet på metrostationen i Bruxelles var Khalid El Bakraoui på 27 år, som er lillebror til Ibrahim El Bakraoui, der detonerede en selvmordsbombe i lufthavnen. Khalid El Bakraoui døde under angrebet.

* På overvågningskameraerne fra metrostationen ses en anden mand sammen med Khalid El Bakraoui lige før angrebet. Han er blandt de anholdte fredag og er lørdag identificeret som Osama K. Han er muligvis svensk statsborger, men det er ikke bekræftet officielt. Han sigtes for terrordrab og for at være en del af en terrororganisation.

Foruden Mohamed Abrini og Osama K. er også to andre sigtet i sagen. Det drejer sig om en rwandisk statsborger, som anklageren kalder Hervé B. M., der også sigtes for terrordrab og for at deltage i en terrororganisation. Den fjerde sigtede er Bilal E. M., som ifølge anklageren er mistænkt for at have hjulpet både Mohamed Abrini og Osama K.

Kilder: Reuters, AFP, ritzau.

/ritzau/