OVERBLIK: Dette var Sam Mansour anklaget for

Skrevet af admin

|

04/12/2014

Dagens topnyheder

Dansk-marokkaneren Sam Mansour er tiltalt for at propagandere for terror i form af hellig krig og for at sprede budskaber for al-Qaeda. Han er torsdag fundet skyldig i dele af anklagen.

Læs her, hvad anklagemyndigheden blandt andet har lagt til grund for tiltalen:

* Bøger:

Sam Mansour har ifølge anklagemyndigheden stået for udbredelsen af tre bøger af islamisten Abu Qatada. Bøgerne er flere hundrede sider lange, og ifølge anklagemyndigheden er flere passager i bøgerne i strid med terrorlovgivningen.

En britisk politimand har under sagen forklaret, at en analyse af bøgerne, som han har stået i spidsen for, godtgør, at de er i strid med britisk terrorlovgivning.

Retten på Frederiksberg har torsdag frifundet Mansour for at udbrede bøgerne.

* Facebook:

Sam Mansour har gennem en lang række opdateringer på Facebook propaganderet for terror og opfordret til hellig krig, mener anklagemyndigheden.

En af opdateringerne lyder: "Vi er terrorister, og vi er stolte af det".

I andre opdateringer hyldes centrale al-Qaeda-figurer såsom afdøde Osama bin Laden og al-Qaedas nuværende leder, Ayman al-Zawahiri. Også Taliban-lederen Mullah Omar hyldes i opdateringerne.

Mansour har i en anden opdatering hyldet fire personer, som man ser skyde til mål efter billeder af seks navngivne danskere

Derudover har Mansour efter anklagemyndighedens opfattelse fremsat trusler mod en række personer, blandt andet Muhammedtegneren Kurt Westergaard, den tidligere PET-agent Morten Storm og den danske imam Abdul Wahid Petersen.

Mansour har på et tidspunkt på sin Facebook-profil lagt et billede ud af et flag, som symboliserer oprørsbevægelsen Islamisk Stat, der i Irak og Syrien har stået bag flere halshugningsvideoer af vestlige gidsler.

Sam Mansours Facebook-profil har været tilgængelig for alle, og han havde flere end 500 Facebook-venner.

Det er blandt andet Mansours Facebook-aktiviteter, som har fået Retten på Frederiksberg til at kende ham skyldig i at propagandere for terror.

/ritzau/