OVERBLIK: El-Husseins formodede medgerningsmænd

Fem mænd, der er sigtet for medvirken til Omar El-Husseins drab og drabsforsøg i København i februar, skal fortsat være fængslet.

* I øjeblikket sidder fem unge mænd varetægtsfængslet i sagen om Omar El-Husseins angreb i København. Samtlige sigtes for medvirken til de drab og drabsforsøg, som den 22-årige begik. Alle nægter sig skyldige.

* Ifølge politiet skaffede den yngste mand på 18 år gerningsmanden en skudsikker vest og en kniv. På den måde skal han have hjulpet ved drabene på filmmanden Finn Nørgaard og den jødiske vagt Dan Uzan samt ved drabsforsøgene på politifolk og livvagter.

* Politiet påstår, at to andre på henholdsvis 20 og 22 år fjernede den M 95-riffel, som El-Hussein brugte ved Krudttønden, hvor filmmanden Finn Nørgaard blev skudt og dræbt og flere politifolk blev såret. Efterfølgende skaffede de to ifølge sigtelsen El-Hussein et tilflugtssted.

Desuden skal de have skaffet de håndvåben, som blev brugt ved synagogen og ved skudvekslingen på Svanevej, hvor El-Hussein blev dræbt om morgenen 15. februar.

* De to sidste, der er 26 og 31 år, er også sigtet for at have håndteret riflen, som blev brugt ved Krudttønden. Derudover er de mistænkt for at skaffe "effekter" til angrebet på synagogen. Endvidere skal de have fjernet det tøj, som gerningsmanden optrådte i.

* De fire sidstnævnte har alle tilknytning til det københavnske bandemiljø. Den 18-årige er i familie med Omar El-Hussein.

Kilder: Ritzau, Rigspolitiet, Københavns Politi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip