OVERBLIK: Fredsplan for Ukraine kan være på rette spor

Ukraine og prorussiske separatister har indvilget i at trække tunge våben tilbage fra fronten i det østlige Ukraine. Få et overblik over konflikten i Ukraine her:

* Den væbnede konflikt i Ukraine tog fart i midten af april 2014, da prorussiske separatister begyndte at gøre oprør mod styret i Kijev.

* Forinden havde den ukrainske halvø Krim revet sig løs og blev siden annekteret af Rusland.

* Separatisterne erklærede selvstændighed og oprettede folkerepublikker i Donetsk og Lugansk.

* Siden april sidste år er 5665 mennesker meldt dræbt og 13.961 såret ifølge FN's højkommissariat for menneskerettigheder.

* Konflikten har udløst en dyb krise mellem Rusland og Vesten, som har indført sanktioner mod Rusland på grund af russisk indblanding på separatisternes side. Rusland har svaret igen med sanktioner mod Vesten.

* I september blev der indgået en 12-punktsplan for at få løst striden. Den blev indgået i Hvideruslands hovedstad, Minsk.

* Det centrale punkt om en våbenhvile blev siden brudt, og en ny Minsk-aftale blev indgået i sidste uge om våbenhvile gældende fra søndag 15. februar.

* Heller ikke denne gang blev våbenhvilen overholdt. Men søndag meddeler både Ukraine og separatister, at de vil begynde tilbagetrækning af tunge våben fra fronten.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip