OVERBLIK: Her er sagen mod 10 kurdiske mænd

* 10 kurdiske mænd er tiltalt for at have indsamlet, formidlet eller forsøgt at skaffe i alt 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

* Årligt fra 2009 til 2012 skal der i Danmark være indsamlet cirka fire millioner kroner hos kurdiske grønthandlere, restauratører og andre. Dertil kommer andre og større beløb indsamlet i andre europæiske lande.

* PKK står på terrorlisterne i EU, USA, Canada, Australien og Storbritannien. PKK har gennemført en lang række bombeangreb, drab og bortførelser i Tyrkiet, hvor der også har været civile tab.

* De tiltalte har nægtet sig skyldige. De siger, at de ikke er medlemmer af PKK. De har sagt, at de har indsamlet penge til blandt andet ofre for jordskælv og andre humanitære formål.

* Mændene er i alderen fra 73 til 29 år. Den alvorligste anklage rettes mod en 52-årig mand. Han gøres ansvarlig for 140 millioner kroner. Andre anklages for 16, 18 og 37 millioner. Tre påstås at være såkaldte kadro, altså ledere, for PKK.

* Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Batman". Beviserne består blandt andet af aflytninger, videoovervågning, dokumenter fundet i Belgien og vidneforklaringer. Blandt andre har en tidligere direktør for Roj TV samt betjente fra Tyskland og Belgien været afhørt.

* Københavns Byret indledte retssagen i september 2013.

* Onsdag holdes det 69. retsmøde. Klokken 16 afsiges kendelsen om, hvorvidt de tiltalte er skyldige eller ej.

* Hvis mændene findes skyldige, skal der senere i en dom udmåles en straf.

* Sagen behandles af et nævningeting. Anklagemyndigheden mener, at der skal gives fængsel i mere end fire år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip