OVERBLIK: Konflikten mellem flypersonalet og Ryanair

Siden begyndelsen af 2015 har Flybranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet, der er en del af LO, ønsket at få en overenskomst på plads med Ryanair for medarbejderne i flyselskabets nye base i Københavns Lufthavn.

Men Ryanair vil ikke forhandle med fagforeningen, og det kan ende med konflikt. Ryanair åbner officielt base i København 26. marts. Se forløbet her:

* 7. januar: FPU/Serviceforbundet meddeler til Ryanair, at det ønsker en dansk overenskomst for de medarbejdere, der skal arbejde i Ryanairs nye base i København. Ryanair afviser ønsket.

* 3. februar: FPU/Serviceforbundet varsler en konflikt over for Ryanair. Ryanair anerkender ikke, at det er lovligt.

* 3. februar: LO anmoder på vegne af FPU/Serviceforbundet om, at Arbejdsretten anerkender konflikten som værende lovlig.

* 6. marts: HK/Privat og en række LO-forbund, hvis medlemmer blandt andet står for billetkontrol og check-in af bagage i lufthavnen, udsender første varsel om en sympatikonflikt.

* 16. marts: HK/Privat og en række LO-forbund afsender andet og sidste varsel om en sympatikonflikt.

* 18. marts: Første Ryanair-fly fra København forsinkes tre timer, fordi omkring 50 lufthavnsansatte står omkring flyet, der derfor ikke kan tanke brændstof og komme af sted. Ryanair indbringer efterfølgende flere fagforbund for Arbejdsretten.

* 26. marts: Ryanair åbner officielt base i København. Samtidig meddeler Arbejdsretten, at der arbejdes videre med sagen, og den vil blive behandlet næste gang 12. maj.

Kilde: LO

/ritzau/

 

Dagens Gossip