OVERBLIK: Northside har haft vokseværk i flere år

2010: Northside Festival afholdes for første gang. Festivalen afholdes som en endagsfestival på Tangkrogen i det centrale Aarhus. I debutåret er der kun danske navne på programmet.

Hovednavne: Nephew, Mew, Veto, Turboweekend og Selvmord

Besøgstal: 5000

2011: Festivalen flyttes til det vestlige Aarhus, nærmere bestemt Ådalen i Åbyhøj. Den strækker sig her over to dage, hvor musikprogrammet domineres af internationale navne. Publikum strømmer til i en grad, så festivalen får problemer med mangel på både øl, mad og toiletkapacitet.

Hovednavne: Band of Horses, Editors, Interpol, The Streets, Tina Dickow, Suede og White Lies.

Besøgstal: 14.500

2012: To dage bliver til tre, og én scene bliver til to. Der er kommet styr på problemerne med mad og toiletter, men festivalen møder en udfordring, da den afgørende EM-kamp mellem Danmark og Tyskland falder sammen med to af festivalens hovednavne søndag. Kampen bliver ikke vist på festivalen.

Hovednavne: Justice, Snow Patrol og The Stone Roses

Besøgstal: 18.000

2013: Festivalen introducerer en tredje scene, som primært har fokus på yngre navne. Allerede i slutningen af april lyser de røde lamper, da alle partoutbilletter bliver udsolgt.

Hovednavne: Arctic Monkeys, Band of Horses, The Flaming Lips, Kashmir, Keane, The Knife, Nephew, Nick Cave & The Bad Seeds, Phoenix, Portishead og Trentemøller

Besøgstal: 25.000

2014: Northside Festival udvider nok en gang og sætter besøgsrekord med 35.000 mennesker. Også festivalpladsen udvides, så der er plads til alle. Festivalen oplever for første gang godt vejr igennem alle dagene.

Hovednavne: Arcade Fire, Röyksopp & Robyn, Lana Del Rey, Queens of the stone age, The National, Asap Rocky, Pixies, Mew og Rhy

Besøgstal: 35.000

Kilder: Ritzaus Bureau og Northside.dk

/ritzau/

 

Dagens Gossip