OVERBLIK: Punktum sættes i sag om Restaurant Vejlegården

Restaurant Vejlegården, der i dag hedder Robertos, har tegnet overenskomst med 3F. Her er et overblik over den fire år lange strid mellem restauranten og fagforeningen:

* Restauratør Amin Skov overtager Restaurant Vejlegården i oktober 2011.

* Han melder sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening, og hans medarbejdere bliver samtidig omfattet af en ny overenskomst med Kristelig Fagforening (Krifa) i stedet for 3F som tidligere.

* Efter flere forgæves forsøg på forhandling indleder 3F 19. marts 2012 en blokade og sympatikonflikt mod Vejlegården, fordi fagforeningen mener, at personalet bliver underbetalt.

* Blokaden betyder blandt andet, at flere leverandører ikke kan komme med varer til restauranten.

* Sympatikonflikten omfatter også HK, så Vejle Amts Folkeblad får ikke trykt avisen, hvis den bringer en annonce fra Vejlegården, som reklamerer for stegt flæsk og persillesovs. Der kommer heller ikke post til Vejlegården, fordi postbudene er organiseret i 3F.

* Konflikten ruller hen over sommeren 2012, og mange politikere fra den borgerlige fløj udtrykker sympati for Amin Skov.

* Blandt andet afholder Liberal Alliance sommergruppemøde på restauranten, ligesom flere politikere valfarter til Vejle for at spise stegt flæsk på restauranten.

* Både Amin Skov og 3F modtager flere anonyme trusler undervejs i konflikten, som sætter sindene i kog og skaber debat om fagbevægelsens blokaderet.

* Kristelig Arbejdsgiverforening mener, at konflikten mod Vejlegården er ulovlig og planlægger sag i Arbejdsretten mod 3F.

* 29. november afgør Arbejdsretten, at 3F har retten på sin side. Dog gik nogle af fagforbundets aktioner over stregen. For eksempel flere af 3F's bannere og løbesedler, som opfordrede til kundeboykot af restauranten.

* Amin Skov nægter dog fortsat at indgå overenskomst med 3F, og konflikten fortsætter.

* 21. december bliver Amin Skov indlagt med røgforgiftning på hospitalet, efter at der udbrød brand på Vejlegården. Han hævder at være blevet overfaldet og kun med nød og næppe at være sluppet med livet i behold.

* 2. januar 2013 afviser politiet i en pressemeddelelse, at Amin Skov blev overfaldet i forbindelse med branden.

* 22. januar anholder politiet Amin Skov og sigter ham for selv at have sat ild til restauranten for at få udbetalt penge fra sit forsikringsselskab.

* Efter et timelangt grundlovsforhør 23. januar beslutter retten at løslade Amin Skov. Dog opretholder politiet sigtelsen.

* 4. marts oplyser Amin Skov, at Restaurant Vejlegården er gået konkurs som følge af konflikten og branden.

* 11. maj genåbner Restaurant Vejlegården, efter at en gruppe private investorer har postet penge i projektet. Amin Skov ansættes som køkkenchef, mens hans kone er bestyrer.

* 12. juli frafalder politiet sigtelsen mod Amin Skov for brandstiftelse.

* Amin Skov kræver 16. oktober en erstatning på 1,5 millioner kroner for samlet økonomisk tab og frihedsberøvelse.

* 24. januar 2014 bliver Amin Skov tilkendt 12.550 kroner i erstatning for frihedsberøvelse.

* I april 2015 indgår Robertos, som Restaurant Vejlegården har skiftet navn til, overenskomst med 3F. Amin Skov er ikke længere forpagter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip